Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Οι αγαπημένες fb σελίδες σας χωράνε σε μία λίστα

Ένας αναλυτικός οδηγός για να παρακολουθείτε τις fb σελίδες που αγαπάτε


Λόγω των αλλαγών στη ροή πληροφοριών του Facebook, δεν προλαβαίνετε τα νέα της fb σελίδας του LabOntheRoof; Χάνετε τις ενημερώσεις από όλες τις σελίδες που σας αρέσουν;
Έφτιαξα λοιπόν έναν αναλυτικό οδηγό, με οδηγίες βήμα προς βήμα, για να μη χάνετε πλέον κανένα νέο.

Πως θα ξεκινήσετε

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook. 


Είστε στην αρχική σας σελίδα/Home. Στα αριστερά σας υπάρχει η στήλη με όλα τα menu. Βρείτε τη περιοχή που γράφει λίστες/lists.
Κουνήστε σιγά σιγά το ποντίκι (κέρσορα/βελάκι, πείτε το όπως σας βολεύει) δεξιά από τη λέξη λίστες/lists. Εμφανίζεται η επιλογή περισσότερα/more.
Πατήστε το περισσότερα/more και τώρα στην οθόνη σας θα βλέπετε το παρακάτω:


Πως θα φτιάξετε τη λίστα

Πατήστε το κουμπάκι πάνω δεξιά +δημιουργία λίστας/+create a list. Θα σας ανοίξει ένα νέο παράθυρο.



Στο κουτάκι όνομα λίστας/list name πληκτρολογήστε το όνομα που θέλετε να έχει η λίστα σας. Εγώ την ονόμασα pages I love. 

Έτοιμοι; Πατήστε τώρα το μπλε κουτάκι δημιουργία λίστας/create list
Θα βλέπετε τώρα στην οθόνη σας το παρακάτω:


Πως θα προσθέσετε τις αγαπημένες σας σελίδες
Πατήστε πάνω στην επιλογή (με μπλε γράμματα) προσθέστε φίλους/add friends.
Θα σας ανοίξει ένα παράθυρο με όλους σας τους φίλους (αν έχετε πολλούς, μπορεί να αργήσει λίγο να φορτώσει, μη σας ανησυχεί) 

Το παράθυρο θα έχει τον τίτλο της λίστας σας (εδώ pages I love). Πάνω αριστερά βλέπετε το κουτάκι που γράφει φίλοι/friends. Έχει και ένα βελάκι δίπλα. Πάρτε το ποντίκι σας (κέρσορα, βελάκι, χεράκι κ.λπ.) και πατήστε το βελάκι.
Θα σας ανοίξει ένα menu όπως το παρακάτω:
Πατήστε την επιλογή σελίδες/pages. Τώρα στο ίδιο παράθυρο θα εμφανιστούν όλες οι σελίδες που έχετε πατήσει μου αρέσει/Like.

Επιλέξτε τις αγαπημένες σας σελίδες (και το Lab on the Roof φυσικά) με ένα απλό κλικ στο κάθε εικονίδιο. Οι επιλεγμένες σας σελίδες θα φαίνονται ως εξής:

Πατήστε τέλος/done και είστε έτοιμοι!

Τωρα, κάθε φορά που θα συνδέεστε στο Facebook, θα βλέπετε τη νέα σας λίστα, στο αριστερό menu της αρχικής σας σελίδας. Με ένα κλικ επάνω στη λίστα σας, θα έχετε στην οθόνη σας τη ροή δεδομένων από όλες τις αγαπημένες σας σελίδες!

Κάθε φορά που θα μπαίνετε στη λίστα σας, πάνω δεξιά θα βλέπετε και ένα μικρό παραθυράκι, με τις σελίδες που έχετε επιλέξει. Θα είναι σαν αυτό:
Πατώντας στην επιλογή όλες/see all, θα εμφανίζεται ξανά το παράθυρο που επιλέξατε τις αγαπημένες σας σελίδες. 
Στο λευκό κουτάκι που βλέπετε απο κάτω (με το +) μπορείτε να πληκτρολογείτε το όνομα της κάθε νέας σελίδας που θα σας αρέσει/θα κάνετε Like απο δώ και πέρα και θέλετε να παρακολουθείτε.

Πως σας φάνηκε ο πρώτος μας οδηγός; Θα θέλατε και άλλους παρόμοιους οδηγούς; Αν έχετε απορίες, μη διστάσετε να ρωτήσετε!
Περιμένω τα σχόλια σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου